Náhradní díly ke kancelářským židlím: ušetřete za novou židli

Náhradní díly ke kancelářským židlím

Náhradní díly ke kancelářským židlím: ušetřete za novou židli

Když kupujeme kancelářskou židli, nepřemýšlíme nad tím, jestli budeme časem potřebovat náhradní díly. A už vůbec nás nenapadne zkoumat, jaká je jejich dostupnost. Když se ale židle rozbije nebo vám přestane ergonomicky vyhovovat, začnete shánět nové komponenty. Víte, jaké díly můžete na kancelářské židli vyměnit? Zjistili jsme to za vás!

Náhradní díly ke kancelářským židlím

Prodlužte životnost kancelářské židle

Ať už si na kancelářské židli ulomíte kolečko, rozvikláte konstrukci nebo poškrábete područky, nemusíte si hned kupovat novou židli. Existuje řada náhradních dílů na kancelářské židle, kterými ji opravíte a zrenovujete. Při výběru ale buďte opatrní a zkontrolujte, jestli kupujete komponenty pro daný model, nebo zda vám stačí univerzální náhradní díly. Jakými konkrétními komponenty můžete židli zrenovovat?

1. Vyměňte stará a opotřebená kolečka za nová

Kolečka jsou jedním z nejvíce namáhaných dílů.

  •  Pokud kolečka drhnou, neotáčejí se nebo prasknou, je čas je vyměnit.

Kolečka ke kancelářské židli se prodávají v sadě, díky čemuž vyměníte všechna najednou. Tím zajistíte stabilitu a bezproblémovou funkčnost židle. Ujistěte se, že si pořizujete správný typ koleček na podlahu v místnosti. Zatímco plastová kolečka jsou vhodná na koberce, pogumovaná kolečka jsou ideální na tvrdé podlahové krytiny.

2. Obnovte pohodlí plynovými písty

Nedrží vám sedadlo v požadované výšce? Neotáčí se židle o 360 stupňů? V takovém případě budete muset vyměnit plynový píst, který slouží k pohodlnému a tlumenému dosednutí na židli. Výhodou je, že nepotřebuje žádnou údržbu.

Náhradní díly ke kancelářským židlím

3. Nastavte si polohu židle mechanikou

Zjistili jste, že má židle vadný mechanismus? Nemůžete si nastavit výšku sedáku nebo má židle špatnou ergonomiku? Vyměňte mechaniku a používejte židli dál. Na výběr máte hned ze čtyř typů mechanik:

  • Lama systém: bez možnosti nastavit si sklon opěráku.
  • CP systém: s možností nastavit si sklon opěráku, ale ne náklon sedáku.
  • Synchronní mechanika: pro zdravé sezení a podporu zad.
  • Asynchronní mechanika: pro nezávislé nastavení náklonu opěráku a sedáku.

4. Obnovte funkčnost židle náhradním křížem

Kříže židle slouží k uchycení koleček a pístu. Nejde však jen o praktický prvek, ale také o estetický. Podle vkusu, potřeb a vybavení kanceláře vyberte:

  • nylonový kříž z černého plastu
  • kovový kříž s kovovým prstencem
  • vyleštěný nebo lakovaný hliníkový kříž

5. Područky pro vyšší komfort

Jednou z nejdůležitějších částí kancelářské židle jsou područky, které přispívají ke správné poloze těla. Jenže i ty se mohou opotřebovat, poškodit nebo dokonce zlomit. Naštěstí pořídíte náhradní područky v různých délkách. Doporučujeme vám investovat do kvalitních područek z pevného materiálu, který se snadno udržuje a vydrží případné nárazy do nábytku a stěn.

Náhradní díly ke kancelářským židlím

6. Náhradní opěrák pro lepší ergonomii

Správně tvarovaný opěrák podpírá páteř a přispívá k pohodlí při delším sezení. Máte opěrák opotřebovaný nebo chcete ergonomicky tvarovaný? Vyměňte původní opěrák za vysoký se síťovinou nebo polstrováním, které přináší úlevu vašim zádům. Moderní opěráky si můžete nastavit do požadovaného úhlu.

7. Náhradní sedák pro zdravé a pohodlné sezení

Připadá vám, že máte sedák prosezený? Je čas na nový, ergonomicky tvarovaný model. Kvalitní sedáky vám dávají dostatečnou oporu při delším sezení. Takový sedák minimalizuje přetížení bederní oblasti, pomáhá udržovat správnou polohu pánve a zlepšuje krevní oběh v nohou.

Náhradní díly ke kancelářským židlím

Proč utrácet za novou kancelářskou židli, když ji můžete renovovat náhradními díly? Investujte peníze do modernizace své oblíbené židle. Jednou z výhod je, že si vyberete komponenty podle svého vkusu a potřeba můžete je zkombinovat tak, aby vám ladily v interiéru.

  • Podzimní tradice
    Podzim přináší nejen chladnější počasí, ale také období, které je spjaté se spoustou zajímavých podzimních tradic. Dnes si společně představíme některé z nich.
  • Záhadné případy, co se staly o Halloweenu
    Pojďme se podívat na tři skutečné záhadné případy, které se odehrály právě na Halloween a dodnes zůstávají obestřeny tajemstvím.
  • 5 nejlepších podzimních hub: Co v lese nesmíš přehlédnout
    dzim je čas, kdy příroda obleče svůj zlatavý kabát a lesy jsou plné nejen barev, ale i chutí. Jako správný houbař určitě znáš 5 nejlepších podzimních hub.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *