Uzená kuřata jsou velmi šťavnatá a lahodná
Uzená kuřata jsou velmi šťavnatá a lahodná
Mnoho lidí si myslí, že nejlepší na uzení je bůček, nebo krkovice. Ovšem jakmile ochutnáte uzená kuřata, tak si je zaručeně všichni zamilujete.
Mnoho lidí si myslí, že uzená kuřata musí být zaručeně vyschlá a suchá. Ovšem opak je pravdou a pokud umíte dobře vyudit kuře, tak bude nejen šťavnaté, ale také lahodné. Věřte, že jakmile je jednou uděláte, tak je budete udit pořád.
Doba přípravy
Uzená kuřata se nakládají pouze jeden den dopředu a ušetříte si tak mnoho času a čekání. Jeden den a to 24 hodin Vám bohatě postačí, aby bylo kuře naložené a mělo šťavnatou a dobrou chuť. Uzená kuřata se navíc nenakládají v česneku, ale bohatě Vám postačí obyčejná sůl a červená paprika.
Jak naložit uzená kuřata
Nejlepší možností je si koupit chlazená kuřata než mražená. Nejen, že máte jistotu, že je kuře čerstvé, ale také v nim nebudete mít přebytečnou vodu. Kuřata vyberte zhruba stejné velikosti, aby se moc nelišila váha a udily se stejný čas. Základem je kuře oprat a také zbavit všech povislých kousků kůže. Samozřejmostí je odstranit zbylé peří, které na kuřeti zbylo.
Jakmile budete mít kuře očištěné, tak je potřeba rozkrojit každé kuře napůl. Díky tomu se dobře vyudí z každé strany a dostane tu správnou chuť. Jakmile budete mít kuřata připravené na půlky, tak nezbývá, než je naložit. Každé kuře obalte v soli a nebojte se sůl pořádně vtírat do masa a kůže. Soli na kůži může být i více, a to proto aby se dobře dostala přes kůži do masa. Poté, co všechny kuřata budou obalené v soli je stačí posypat červenou papriku, která by měla pokrývat celé kuře. Já osobně dávám na jedno kuře zhruba půl pytlíku červené papriky. Pokud dáte červené papriky více, tak se nic nestane, uzená kuřata budou i tak dobrá. Mnoho lidí také kůži z uzeného kuřete vyhazuje a pochutnává si tak pouze na mase. Ovšem za mě je kůže velice dobrá a jím ji také.
Takto naložená uzená kuřata dejte do hrnce a přikryjte pokličkou. Můžete dát i do uzavíratelné nádoby. Pozor, kuřata nezalívejte vodou, ani ničím jiným, nechte je volně v hrnci do dalšího dne.
Ráno stačí nachystat háčky a nabodat kuřata. Nabodávejte je tak, aby Vám nespadly, nejlépe za žebra, kde mají za co viset.
Doba uzení
Před uzením kuře neomývejte kuřata, nechte je tak, jak ho naložíte. Doba uzení je u každého masa jiná a kuře se zhruba udí 8 hodin. Je dobré dodržovat teplotu okolo 80 stupňů. Hotová uzená kuřata poznáte tím, že když do nich píchnete, tak vyteče hromada šťávy. Je však dobré, jako první vyzkoušet jedno a po ochutnání sundat všechny ostatní.
Já osobně dělám tolik kuřat, kolik naše rodina sní. Uzená kuřata nezamrazuji, ale věřím, že i když ho zamrazíte, tak bude i po vytažení dobré.
- Vyklízecí práce po úmrtí: Praktické tipy a kroky pro hladký průběhLikvidace pozůstalosti po úmrtí blízkého je nejen náročné emocionálně, ale také prakticky. Pro mnoho lidí jde o nový a často stresující úkol. Tento článek vám přináší přehled kroků a praktických tipů, které vám mohou pomoci zvládnout celý proces efektivně a bez zbytečných komplikací.
- Likvidace pozůstalosti a vyklízecí práce: Jak na efektivní vyklizení bytu a sklepu po úmrtíLikvidace pozůstalosti je činnost, která může být po ztrátě blízkého velmi náročná. Vyklizení bytu nebo sklepu často přináší emočně náročné okamžiky, zvláště pokud se setkáváme s věcmi, které nám připomínají zesnulého. V tomto článku se podíváme, jak proces vyklízení pozůstalosti pojmout efektivně, ať už plánujete vyklidit byt sami, nebo se rozhodnete využít profesionální vyklízecí služby.
- Nová okna jako cesta k úsporám za energieZásadní přestavba nebo celková rekonstrukce bytu či domu kvůli úsporám za teplo a energie? Renovovat bydlení stojí čas i peníze, přesto je možné vylepšit vzhled svého domova bez nutnosti zásadních stavebních úprav, a k tomu ještě ušetřit nemalé peníze za energie. Investice do nových plastových oken je poměrně snadným řešením, které splňuje oboje – zpříjemní bydlení, současně sníží účty za vytápění. Kdy se rozhodnout pro výměnu oken a jaká okna vybrat?