České hokejistky mají první výhru na Olympiádě

české hokejistky

České hokejistky mají první výhru na Olympiádě

České hokejistky zvládli úvodní utkání a s Čínou se kterou si poradily 3:1. Navážou i dalším zápasem výhrou, kterou potřebují na postup ze skupiny?

České hokejistky si poradily s Čínou 3:1 a mají tak splněný první zápas ze čtyř. Naše holky si počínaly i přes začáteční nervozitu velice dobře a zápas si pohlídaly. Jelikož šlo o první zápas, tak byla nervozita znát, ovšem i s tím se dokázal český celek poprat a zasloužil si tak drahocennou výhru. V dalším zápase je čeká celek Švédska, se kterým to určitě nebude jednoduché.

české hokejistky

Průběh utkání s Čínou

České hokejistky nastoupily na Čínu ve vlažném tempu, které trvalo pouze do první branky. Tu zajistila Tereza Radová, která působí, ve Švédském týmu Göteborg Ž. Náskok 1:0 se držel až do konce první třetiny a nezměnil se. Ve druhé třetině se prosadila další česká hráčka a to Denisa Křížová, která působí taktéž ve Švédsku a to v týmu Brynäs Ž. Bohužel dvou brankové vedení neudrželi dlouho a Číňanky stáhly náskok našich holek na 2:1. Tím se však nenechaly české hráčky rozhodit a do třetí třetiny nastopovaly s jasným cílem a to zvýšit svůj brankový náskok. To se povedlo hned v 7 minutě hry a to střelou Michaely Pejzlové, která aktuálně působí ve Finsku a to v IFK Helsinki Ž. Další branky už v utkání nepadly a tak si české hokejistky odnáší ze zápasu potřebné 3 body.

Shrnutí utkání – branky a asistence:

První branka – 10:38 Radová T. – Vanišová T., Tejralová A. (první třetina)

Druhá branka – 03:57 Křížová D. – Neubauerová N. + Čajanová S.(druhá třetina)

Třetí branka – 06:27 Pejzlová M. – Horálková P. (třetí třetina)

české hokejistky

Trenér Tomáš Pacina popsal průběh zápasu

Každý gól, který české hokejistky vstřelily, byl důležitý a posunul holky morálně i psychicky mnohem víš. Kapitánka nebyla však nervózní ani při stavu 2:1, což se o mě říct nedalo. Každopádně třetí brankou se celý tým uklidnit a dotáhl zápas do konce. Teď se holky musí připravit na další zápas, kde věřím, že znovu uspějeme.

Jak vnímá trenér Pacina protikoronavirová opatření

Smysl těchto akcí byl vždy v tom, aby se sešli sportovci a zároveň se poznali a vyměnili si zkušenosti. Dále je sport hlavně pro diváky a situace je tak taková, jaká je a nikdo s ní nic neuděláme. Vyjádření ke kompletním olympijským hrám si nechám až po příjezdu do České republiky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *