České hokejistky na olympiádě

české hokejistky

České hokejistky na olympiádě

Dlouho očekávané olympijské hry jsou tady a netěší se na ně nikdy víc, než České hokejistky. Na naše holky čeká v prvním zápasu nepředvídatelná Čína.

Ženský hokej byl poprvé zaveden v Naganu a to v roce 1998. Od tohoto roku se pokouší české hokejistky dostat na olympiádu ale bez úspěchu. Až tento rok se to povedlo a to pod vedením trenéra Tomáše Paciny. Na tuto příležitost čekali české hokejistky 24 let a nyní se mohou předvést v celé své kráse. Díky vyhrané kvalifikaci v listopadu v Chomutově se probojovali mezi postupující týmy a nyní budou mít šanci zazářit.

Rozlosování skupin

České hokejistky se utkají hned v úvodním utkání s Čínou. Los padl na skupinu B a kromě Číny se naše hokejistky utkají také s Dánskem, Japonskem a také Švédskem. Reprezentace jsou rozděleny do 5 skupin a to podle umístění dle žebříčku IIHF. V A skupině se utkají nejlepší týmy, s tím, že postupují všichni do čtvrtfinále. B skupina se musí poprat a postoupí z ní pouze 3 týmy. Tudíž mají naše holky před sebou velký boj, který snad dopadne dobře.

Skupina A: USA (1), Kanada (2), Finsko (3), Rusko (4), Švýcarsko (5)

Skupina B: Japonsko (6), Česká republika (7), Švédsko (9), Dánsko (11), Čína (20, nastupuje jako pořadatel her)

české hokejistky

České hokejistky – rozpis zápasů:

3. února v 5:10 s Čínou,

5. února v 9:40 se Švédskem,

7. února v 9:40 s Dánskem,

8. února 9:40 s Japonskem

Pokud se české hokejistky dostanou přes skupinu a postoupí, tak bude program následující. Dne 11. – 12. února se odehraje čtvrtfinále, 14. února semifinále, poté 16. boj o bronzové medaile a 17. února finálový zápas.

České hokejistky mají velkou šanci na postup ze skupiny

České hokejistky by měly být mezi postupujícími a to nejen proto, že na takovou příležitost čekali 24 let. Tým je velice soustředěný a kromě České republiky, by měli být považovány za favority také Švédky a Japonky. Se Švédkami, se naše svěřenkyně už potkali a tak vědí, do čeho jdou a mohli by s těchto situací těžit. Ovšem Švédky jsou tvrdé holky a nenechají našim hokejistkám nic zadarmo. Tudíž je důležité vyhrát zápasy s Čínou a Dánskem. Tato skupina bude velmi napínavá až do samého konce a budeme doufat, že to naše holky pod vedením kapitánky Aleny Mills zvládnou.

One thought on “České hokejistky na olympiádě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *