Nejoblíbenější tréninkové pomůcky na fotbal

tréninkovými pomůckami

Nejoblíbenější tréninkové pomůcky na fotbal

Každý fotbalový spolek by se jen těžko obešel bez tréninkových pomůcek. Víte, které jsou ty neoblíbenější a se kterými uděláte skvělý fotbalový tým?

Každý fotbalový spolek musí mít nejen hráče a fotbalové hřiště, ale také pomůcky na trénování. Již od nejmenších dětí až po dospělé se využívají pomůcky k trénování. S tréninkovými pomůckami učíte tým nejen spolupracovat, ale i pracovat s míčem. Dnes si představíme ty nejlepší pomůcky, se kterými dotanete váš tým opět do kondice.

tréninkovými pomůckami

Tréninkové překážky

Překážky využívají nejen fotbalisti, ale jsou využívány i v dalších sportech. Jsou nedílnou součástí nejrůznějších tréninkových plánů a rozhodně se neztratí ani v kabinách fotbalových oddílů. S tréninkovými překážkami vytvoříte tréninkový plán na mírů a zlepšíte přehled na hřišti. Překážky se dají nastavovat na míru a můžete tak měnit obtížnost. Velkou výhodou je i fakt, že překážky nezaberou moc místa a nejsou nijak těžké. Můžete je tak neustále přesouvat.

Kužely a mety

Klasické kužely a mety by mělo mít každé fotbalové hřitě. Tyto pomůcky jsou a vždy budou nenahraditelnou pomůckou na hřišti. V případě met se jedná o velmi jednoduché body, které rozmístíte na ploše hřiště. Mohou sloužit k označení bodu střelecké pozice, či k vytyčení prostoru pro přihrávku. Barevné rozlišení může sloužit pro nejrůznější typy tréninků. Kužely patří k fotbalu odjakživa a při tréninku nesmí chybět. Jsou univerzální a využívají se v mnoha sportech. Díky stohování je můžete přemístit i po větším počtu a nezaberou žádné místo. S tréninkovými pomůckami, jako jsou meta a kužel, rozhodně nešlápnete vedle.

tréninkovými pomůckami

Frekvenční žebřík

Další méně známá pomůcka na cvičení, která má však velké výsledky. Využívá se na tréninku ligových fotbalistů a rozhodně nesmí nikde chybět. Slouží pro zlepšení reflexe a pro lepší fyzičku. Zlepšuje koordinaci a zvýšení rychlosti. Využívají ji také sportovní běžci na krátké i dlouhé tratě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *